Werkweek Wilhelminaoord 2017

Op maandag 18 september zijn we vertrokken voor onze jaarlijkse werkweek in Wilhelminaoord. Iedere avond rond 21:00 uur verschijnt hier op de website, indien het WiFi-netwerk het toelaat een verhaaltje en een link naar de foto's.

Dag 1

De busreis viel eigenlijk best wel mee. Toen we bij het kamphuis aankwamen gingen we na het uitalden van de tassen eerste onze boterhammen opeten. Daarna mochten we onze kamers in gaan richten. Als je daarmee klaar was kon je even zelf spelen in het bos. Vervolgens kregen we van Ien en Dick een rondleiding over het terrein en door het prehistoriche dorpje. Nadat we daarmee klaar waren gingen we op de fiets naar Vledder. Daar deden we een soort va speurtocht. Aan het eind daarvan hebben we de eerste proef gedaan, de rekenproef. Weer thuis gekomen, mochten we weer even zelf spelen. Daarna gingen we eten, pasta met een tomatensaus en salade. Siep kreeg omdat hij jarig was een speciaal toetje en een cadeautje. We hebben allemaal voor hem gezongen. Tot zover was het een leuke dag.

Groetje van Paris en Marylène

Hier kunt u het eerste deel van de foto's van de eerste dag bekijken.

Dag 1 's avonds

Lieve ouders, broertjes en zusjes, gisteravond na het eten hebben we een van de proeven gedaan, de precisie proef. Dit deden we in de vorm van een beerpong challenge, dat houdt in, dat je een balletje moet gooien in een van de bekertjes tegen over je. Uiteindelijk won Camy met 3-0 in de finale. Daarna ging Dick - een van onze begeleiders van het kamphuis - ons een verhaal vertellen. Toen het al donker was, om 9 uur, gingen we een bosspel doen, zoeklicht heette het, je moest stickers van je eigen team op het zoeklicht - een verkleedde juf of meester - plakken. Maar je kon getikt worden door een van de andere leerkrachten, iedereen ging ontzettend gillen en schreeuwen, als er een juf of meester achter je aan kwam. Het zoeklicht kon je herkennen door het lampje op het hoofd van meester Bas – hij was het zoeklicht. Na het bosspel ging iedereen nog even douchen om daarna te gaan slapen.

Hier kunt u het tweede deel van de foto's van de eerste dag bekijken.

Dag 2

Dag 2 's ochtends en 's middags

Vanmorgen ging al vroeg de wekker - om 07:15 al - je hoorde muziek door de speakers, en iedereen was direct wakker, de kinderen van het corvee stonden om 07:45 beneden en om 08:00 zat iedereen aan het ontbijt. Daarna mocht je kiezen wat je wilde doen, twee groepen gingen sporen bekijken, een andere groep ging paddenstoelen en bomen bekijken, en de laatste groep ging slootjes leeg vissen. Sommigen op de fiets en sommigen  lopend, de groepen die al snel terug kwamen mocht nog lekker spelen in het bos en om 12:45 gingen we lunchen. Na het lunchen gingen we de kracht proef doen, de kinderen die werden op- genoemd moesten zich aan de lat van een goal op trekken. De winnaar was Shai, ik weet niet hoe hij het voor elkaar heeft gekregen, het zou ons niet lukken  hoor! Daarna hadden we nog tijd om even in het bos te spelen of te voetballen enz. Daarna stapten we op de fiets en gingen we in het bos boompjes snoeien. Heel eg gezellig maar ook vermoeiend hoor! Toen we terug kwamen gingen we de sport proef doen. We moesten blokken om schieten en toen heeft Boaz gewonnen, zelfs van 3 hockeyers. Daarna ging het corvee met het eten aan de slag en hebben we kip Hawaï gegeten, heerlijk. En als toetje duo vla mmmmmm. Straks gaan we de workshops doen, daarover morgen meer.

Avond dag 1 en ochtend en middag dag 2 zijn geschreven door Merle S en Fleur.

Hier kunt u het eerste deel van de foto's van dag 2 bekijken.
Hier kunt u het tweede deel van de foto's van dag 2 bekijken.
Hier kunt u foto's van de workshop op de avond van dag 2 zien.

Dag 3

Vanwege het volle programma vandaag geen verhaal geschreven door de kinderen. Na twee rondes met programma-onderdelen als bronsgieten, manden vlechten, vuursteen bewerken, leven als een jager-verzamelaar, prehistorische mode en prehistorich koken hebben we vanavond genoten van een prehistorische maaltijd, met zelfgemaakte groentesoep, zelfgebakken pannenkoeken, kippenbouten en een appel. We starten zo met het eerste avondspel: Levend Stratego. Voor een sfeerimpressie verwijzen we graag naar de foto's.

Hier kunt u de foto's van het ochtendprogramma van de prehistorische dag zien.
Hier kunt u de foto's van het middagprogramma van de prehistorische dag zien.
Hier kunt u de foto's zien van de samenwerkingsspelen die we vanavond gespeeld hebben.

Dag 4

Vandaag de grote fietstocht, langs de biologische boerderij, helaas voor ons liepen de meeste koeien buiten, fijn voor de koeien natuurlijk. We hebben wel een aantal kalfjes van dichtbij gezien. Na de boerderij langs de kerk met losse klokkentoren van het lintdorp Wapserveen. Daar mochten we de klok luien vanwege een bijzondere gebeurtenis. Toen op naar de lunchplek waar we konden spelen, vuurstenen zoeken en in bomen konden klimmen, daarna doorgefietst naar het een-na-grootste hunebed van Nederland. Gedurende de gehele tocht heel veel informatie gekregen van Arjen, die de gehel tocht (ca. 40 km.) voorop heeft gefietst. Nu aan de slag om de Bonte Avond voor te bereiden, te douchen, de haren in de gel te zetten en de mooie (schone) kleertjes aan te trekken nadat we ons onder de deo of een ander geurtje hebben gespoten. wink We besluiten de avond met een disco.......

Hier vindt u de foto's van de fietstocht, het zijn er niet zo veel, want tijdens het fietsen kan je natuurlijk niet fotograferen.

Hier vindt u een restant van alle foto's en een aantal filmpjes van de wildcamera die bij de dassenburcht geplaatst was.