Welkom bij groep 6A

Groep 6a is de groep van meester Jurgen. Ook juf Anneke komt regelmatig in de groep les geven en juf Charlotte loopt stage in onze groep.
Op deze site lezen jullie al het nieuws en informatie uit de groep.
Onder het kopje "Nieuws" vind je up-to-date informatie! Het wordt vast een gezellig schooljaar.
Allemaal veel plezier, zet 'm op en veel succes.

met vriendelijke groet,

Jurgen de Kok (jkok@oase.lucasonderwijs.nl)
Anneke Meier (amei@oase.lucasonderwijs.nl

Klassenouders

Hallo allemaal,

Even voorstellen; wij zijn Joyce en Brechje, moeder van Vince en Robin en wij zijn dit jaar de klassenouders van groep 6A, de bovenbouw al, wat gaat dat snel;)). Dit jaar zijn wij het eerste aanspreekpunt van meester Jurgen, maar we kunnen uiteraard niet zonder jullie hulp! We zijn vaak op ‘t schoolplein te vinden dus als jullie ideetjes hebben of als er iets anders is, aarzel dan niet ons aan te spreken of via de app of mail. Op woensdagmiddag 17 oktober (12.30u) wordt vanuit de Oase, een informele ouderbijeenkomst georganiseerd. Het zou leuk zijn elkaar daar te zien en bij te kletsen onder het genot van een hapje/drankje. Voor nu wensen we alle kinderen en ouders een fijn schooljaar toe en hopelijk tot gauw!

Staal (nieuwe taal- en spellingmethode)

Dit schooljaar zijn we gestart met een nieuwe spellingmethode voor de groepen 4 t/m 8.

Klik hier voor meer informatie.

Op deze website kunnen de kinderen allerlei oefeningen doen met de geleerde woorden.

Download hier de regelkaart van groep 6

Om de woordenschatlessen van het thema "Pronkstukken" verder te oefenen kunt u hieronder de woordkaartjes downloaden en vervolgens uitprinten. Het spelen van "Woordenbingo" is een super leuke manier om de woorden te leren. Voor alle andere thema's kunt u de woordenlijst hieronder downloaden en uitprinten.

Woordkaartjes Pronkstukken les 1

Woordkaartjes Pronkstukken les 5

Woordenbingokaart en spelbeschrijving

Extra bingokaart

Woordenlijst thema "Pronkstukken"

Woordenlijst thema "Zeebenen"

Woordenlijst thema "Ondergronds"

Woordenlijst thema "Sport"

Woordenlijst thema "Spijsvertering"

Woordenlijst thema "Plankenkoorts"

Woordenlijst thema "Jungle"

Bijzonderheden

Op vrijdag 24 mei verzorgen wij samen met de kinderen van groep 4a de kuilviering (Woeste Willem). Hieronder staan alle liedjes en dansen die we instuderen. Klik maar :-).

Pirates of the Caribean Dans

Al die willen te kaap'ren varen zang

Al die willen te kaap'ren varen (karaoke)

Kom van dat dak af

Dit is het lied van Woeste Willem

Rommelruimrocker

Het Piratenlied

Liedteksten

Al die willen te kaap'ren varen

Kom van dat dak af

Dit is het lied van Woeste Willem

Rommelruimrocker

Het Piratenlied

Alle kinderen mogen van huis op vrijdag een huiswerkmap meenemen. Een agenda wordt in groep 6 niet gebruikt. Het huiswerk staat altijd onderaan deze pagina vermeld.

Zou u zo vriendelijk willen zijn om op alle etenswaren en pakjes drinken naam van het kind noteren.
Wij ontvangen van u een ondertekend briefje bij:

• doktersbezoek etc.,  niet mee kunnen doen bij de gymles of niet douchen na de gymles.

Downloads boekbespreking

Informatiebrief ouders

Tips boekbespreking

Intekenlijst boekbesprekingen

Downloads werkstuk

Handleiding opbouw werkstuk groep 6

Klassenbeurt

20 t/m 24 mei: Rosalie en Lorenzo A.

Leuke en leerzame sites

Voor de categoriewoorden zijn verschillende oefeningen beschikbaar. Kijk hiervoor op deze link. Hiermee zijn de woorden op verschillende manieren te oefenen.

Gymlessen

Tot