Welkom bij groep 6A

Groep 6a is de groep van meester Jurgen. Ook juf Anneke komt regelmatig in de groep les geven en juf Daniëlle loopt stage in onze groep.
Op deze site lezen jullie al het nieuws en informatie uit de groep.
Onder het kopje "Nieuws" vind je up-to-date informatie! Het wordt vast een gezellig schooljaar.
Allemaal veel plezier, zet 'm op en veel succes.

met vriendelijke groet,

Jurgen de Kok (jkok@oase.lucasonderwijs.nl)
Anneke Meier (amei@oase.lucasonderwijs.nl

Klassenouder(s) en juf Danielle

Hallo allemaal,

Even voorstellen; wij zijn Joyce en Brechje, moeder van Vince en Robin en wij zijn dit jaar de klassenouders van groep 6A, de bovenbouw al, wat gaat dat snel;)). Dit jaar zijn wij het eerste aanspreekpunt van meester Jurgen en klassenassistent Daniëlle, maar we kunnen uiteraard niet zonder jullie hulp! We zijn vaak op ‘t schoolplein te vinden dus als jullie ideetjes hebben of als er iets anders is, aarzel dan niet ons aan te spreken of via de app of mail. Op woensdagmiddag 17 oktober (12.30u) wordt vanuit de Oase, een informele ouderbijeenkomst georganiseerd. Het zou leuk zijn elkaar daar te zien en bij te kletsen onder het genot van een hapje/drankje. Voor nu wensen we alle kinderen en ouders een fijn schooljaar toe en hopelijk tot gauw!

Hallo ouders van groep 6 a. Ik ben dit jaar begonnen met een opleiding tot onderwijsassistent en mag stagelopen bij jullie kinderen in de klas. Ik zal me eerst even aan jullie voorstellen. Ik ben Danielle van der Mieden (35 jaar) en getrouwd met Rick en moeder van Laura (groep 7) en Anouk ( groep 4). Sommige zullen mij dus al kennen uit de klas, van het schoolplein of als luizencoordinator. Ik heb voorheen als kinderverpleegkundige in het Julianakinderziekenhuis gewerkt, maar na de geboorte van Anouk heb ik ervoor gekozen om thuis voor mijn gezinnetje te zorgen. En nu de meiden iets groter worden is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik zal op de maandag en donderdag aanwezig zijn in de klas en Jurgen ondersteunen bij zijn werkzaamheden als leerkracht, daarnaast zal ik kleine groepjes kinderen begeleiden bij oa spelling of rekenen. In de loop van het jaar zullen mijn werkzaamheden in de klas wellicht verder uitgebreid worden. Ik heb er heel veel zin in om er samen met meester Jurgen een heel gezellig en leerzaam jaar van te gaan maken! Groetjes Danielle

Staal (nieuwe taal- en spellingmethode)

Dit schooljaar zijn we gestart met een nieuwe spellingmethode voor de groepen 4 t/m 8.

Klik hier voor meer informatie.

Download hier de regelkaart van groep 6

Om de woordenschatlessen van het thema "Pronkstukken" verder te oefenen kunt u hieronder de woordkaartjes downloaden en vervolgens uitprinten. Het spelen van "Woordenbingo" is een super leuke manier om de woorden te leren. Voor het thema "Zeebenen" kunt u de woordenlijst downloaden en uitprinten.

Woordkaartjes Pronkstukken les 1

Woordkaartjes Pronkstukken les 5

Woordenbingokaart en spelbeschrijving

Extra bingokaart

Woordenlijst thema "Zeebenen"

Bijzonderheden

Alle kinderen mogen van huis op vrijdag een huiswerkmap meenemen. Een agenda wordt in groep 6 niet gebruikt. Het huiswerk staat altijd onderaan deze pagina vermeld.

Zou u zo vriendelijk willen zijn om op alle etenswaren en pakjes drinken naam van het kind noteren.
Wij ontvangen van u een ondertekend briefje bij:
• doktersbezoek etc.,  niet mee kunnen doen bij de gymles of niet douchen na de gymles.

Vanaf dinsdag 30 oktober starten de boekbesprekingen. Uw zoon / dochter heeft inmiddels alle informatie op papier meegekregen. Hieronder kunt u de informatie downloaden.

Informatiebrief ouders

Tips boekbespreking

Intekenlijst boekbesprekingen

Klassenbeurt

Maandag 12 t/m 16 november: Robin en Kieke

Leuke en leerzame sites

Voor de categoriewoorden zijn verschillende oefeningen beschikbaar. Kijk hiervoor op deze link. Hiermee zijn de woorden op verschillende manieren te oefenen.

Gymlessen

Tot

Huiswerk

30 oktober 2018