Welkom bij groep 7A

Beste jongens en meisjes, beste ouder(s)/verzorger(s),

We zijn gestart!
Dit schooljaar wordt een intensief en leuk jaar met een aantal nieuwe vakken en speciale gebeurtenissen. Op het programma staan o.a. de lessen Engels, het verkeersexamen, kilometerlezen en de kerstmusical. Maar natuurlijk ook het schaatsen, de sportdag en uitstapjes naar een voorstelling en een tentoonstelling.En, het schoolreisje naar de Efteling!
Er komen gastsprekers in de klas en jullie maken een werkstuk, houden een spreekbeurt (over het werkstuk) en een boekbespreking.
Op deze groepspagina houden we jullie op de hoogte van de activiteiten en gebeurtenissen uit onze groep. Verder kun je op deze groepspagina je huiswerk, de klassenbeurt en de jarigen van de maand terugvinden. Houd de site altijd goed in de gaten.

We gaan er met elkaar een geweldig jaar van maken!

Wanneer u ons iets wilt laten weten of een afspraak wilt maken, dan kunt u ons een mail sturen.
Natuurlijk kunt u na schooltijd ook altijd even bij ons naar binnen lopen.

met vriendelijke groet,

Floor de Vries            (geeft les op maandag-dinsdag-vrijdag):fvri@oase.lucasonderwijs.nl
Marianne van Rijn  (geeft les opwoensdag en donderdag):mrij@oase.lucasonderwijs.nl

Klassenbeurt

De klassenbeurten in de maand november:
maandag 5 november         - vrijdag 9 november  :  Marijn v. B. en Jenna
maandag 12 november      - vrijdag 16 november: Arthur en Daila
maandag 19 november      - vrijdag 23 november: Marijn K. en Koen
maandag 26 november      - vrijdag 30 november: Sergio en Mare

Klassenouder

Wij zijn heel blij met onze klassenouders: Diana Valkenhoff (moeder van Jort) en Irene de Jong (moeder van Demi)!

Handige links om te oefenen

www.sommenfabriek.nl

www.redactiesommen.nl

www.sommenmaker.nl

www.rekentuin.nl

www.onlineklas.nl

Filmpje staartdelingen

Kilometer lezen

Donderdag 20 september is onze reis gestart! We hadden samen in twee weken 1085 bladzijdes gelezen en mochten dus 1085 km reizen. Ons vertrekpunt was Den Haag. Simon en Stef waren onze eerste reisleiders. Eigenlijk wilden ze naar Alaska, maar ja, dat haalden ze 'net niet'! Het werd Frankrijk. Onze eerste reis voerde ons naar het plaatsje Miramont-de-Guyenne in het departement Lot et Garonne. 'Niet ver van Bordeaux', zoals Simon en Stef opmerkten. Ook wisten zij te vertellen dat het plaatsje 3263 inwoners heeft en de filmregissuer Guy Casaril er geboren is. Via Google konden we ook nog wat afbeeldingen van onze eerste reisbestemming bekijken. Vooral het huis met het zwembad was in trek!
Inmiddels zijn er weer veel bladzijden gelezen. Met 961 km op zak gaan Jort en Kyd de nieuwe bestemming uitzoeken. Waar zal de reis heen gaan? Wordt vervolgd!
Inmiddels zijn we aangekomen op Ibiza. Met precies 961 km reizen zitten we nu gezellig met z'n allen op dit Spaanse eiland. Jort en Kyd hebben ons een paar fijne plekje laten zien. Helaas kunnen we er niet lang van genieten, want we moeten onze koffers pakken voor een flinke reis: deze week hebben we ruim 1500 km gelezen. Benieuwd waar Bram ons met zijn maatje naar toe brengt!
Bram en Sean kozen voor een oversteek naar Afrika. We zijn beland in Marrakech. Met hulp van Chahid wisten zij ons te verrassen met heel veel weetjes en mooie plaatjes, bijvoorbeeld van de kleurrijke markt en de grote pleinen. Mirre en Juul zijn onze volgende reisleidsters. Benieuwd waar de reis naar toe gaat. Zij hebben 838 km. om een mooie plek voor ons uit te zoeken.
We zijn weer terug in Spanje. Juul en Mirre besloten om de stad Sevilla in Andalusië een bezoek te brengen. Door hun verhaal en de foto's van de Metropol Parasol ('de paddestoelen van Sevilla'), de kathedraal met de Giralda toren en de rivier met die moeilijke naam (Gualdaquivir) hebben we zin gekregen om een paar dagen te blijven. Dat kan gelukkig, want donderdag reizen we pas weer verder.

Boekbespreking

Na de herfstvakantie starten we met de boekbesprekingen. Op deze dag heb jij je boekbespreking:

maandag 5 november

5 december 2018
Sinterklaasfeest
6 december 2018
Studiedag team, alle leerlingen zijn vrij