Wij zien het als een belangrijk onderdeel van ons onderwijs om kinderen het belang van gezonde voeding bij te brengen.

Dit heeft vanzelfsprekend consequenties voor de manier waarop we met lunches, traktaties en andere snoeperijen omgaan.

Tijdens de ochtendpauze kan er elke dag een tussendoortje worden gegeten. Op woensdagochtend wordt er ‘gegruit’. Gruiten is een samenvoeging van groenten en fruit eten. Schoolgruiten betekent dus: Op school groenten en fruit eten.

Als kinderen jarig zijn, vinden ze het vaak fijn om de klas te trakteren. Omdat er elk jaar vele verjaardagen gevierd worden, vragen we u om de traktaties klein te houden en niet te calorierijk te maken. Een alternatief is om een klein, niet eetbaar cadeautje mee te geven. Bij twijfel geven we de traktatie mee naar huis, zodat ouders zelf kunnen beslissen of ze het geschikt vinden voor hun kind.

Het team is dol op een ‘niet eetbare’ traktatie, in de vorm van een boekenbon. Een keer per jaar wisselen we de boekenbonnen in voor prachtige nieuwe leesboeken voor de kinderen.