Welkom bij groep 6B

Lieve jongens en meisjes uit groep 6B,

De zomervakantie zit er alweer bijna op! Wij hopen dat jullie allemaal genoten hebben van jullie welverdiende vakantie. Wij hebben weer erg veel zin in het nieuwe jaar, hopelijk jullie ook! We gaan er met elkaar weer een geweldig schooljaar van maken.

Op de groepspagina houden we activiteiten en gebeurtenissen uit onze groep bij. Verder kun je op deze groepspagina onder andere tips om te oefenen terugvinden, je huiswerk en de klassenbeurt.

Bij vragen kunnen zowel leerlingen als ouders/verzorgers na schooltijd even langslopen. Mailen kan ook naar de volgende e-mailadressen:

Juf Julia Baak (geeft les op woensdag t/m vrijdag): jbaa@oase.lucasonderwijs.nl,                                                             Meester Bas Pellekoorn (geeft les op maandag en dinsdag): bpel@oase.lucasonderwijs.nl                                          Juf Céline van der Helm (zij-instromer: geeft les op maandag en dinsdag): chel@oase.lucasonderwijs.nl

Groetjes,

Meester Bas, juf Céline & juf Julia

Flitsouders

Wij zijn erg blij met onze nieuwe klassenmoeder, de luizenpluizers en de flitsouders die zich hebben aangemeld. Wij zijn nog op zoek naar flitsouders op de volgende momenten:

- Maandag 14.30u

- Dinsdag 08.30u

- Donderdag 08.30u

Mocht u ons willen en kunnen helpen, horen wij het graag.

.

Leuke en leerzame sites

Voor de woorden uit de woordpakketten zijn verschillende oefeningen beschikbaar. Kijk hiervoor op deze link. Hiermee zijn de woorden uit de woordpakketten op verschillende manieren te oefenen.

Snappet & Social Schools

Met ingang van het nieuwe schooljaar 19-20 gaan we op De Oase werken met Snappet. Snappet is een digitaal onderwijsplatform dat ons de mogelijkheid biedt om nog beter aan te sluiten bij de onderwijsbehoefte van een leerling. Uiteraard kunt u op de website van Snappet zelf een kijkje nemen.

In de klas zullen wij beginnen met het rekenen via Snappet. In de klas zullen wij in ieder geval vier keer in de week rekenen met Snappet. Naast de lessen zullen de kinderen iedere week verder oefenen aan de specifieke rekendoelen, door middel van het werkpakket op Snappet. De kinderen zullen hieraan werken tijdens de momenten dat zij mogen werken aan de weektaak, wanneer zij klaar zijn met het werk of zij zullen de rekendoelen mee krijgen als huiswerk. De kinderen ontvangen een eigen inloggegevens in de eerste weken en kunnen inloggen door te klikken op de onderstaande link:

INLOGGEN SNAPPET

Naast Snappet gaan we nog een andere digitale tool gebruiken: Social Schools. Deze app zullen we gaan gebruiken voor de communicatie tussen school en ouders. Het betreft hier een voor u kosteloze applicatie. U ontvang hierover binnenkort meer informatie. Uiteraard kunt u ook op de website van Social Schools een kijkje nemen.

Klassenbeurt

- Maandag 2 september - Vrijdag 6 september

- Maandag 9 september - Vrijdag 13 september

- Maandag 16 september - Vrijdag 20 september

- Maandag 23 september - Vrijdag 27 september

- Maandag 30 september - Vrijdag 4 oktober

- Maandag 7 oktober - Vrijdag 11 oktober

- Maandag 14 oktober - Vrijdag 18 oktober

Taalmethode Staal

Vorig schooljaar zijn we gestart met een nieuwe spellingmethode voor de groepen 4 t/m 8. Klik hier voor meer informatie.

Op deze website kunnen de kinderen allerlei oefeningen doen met de geleerde woorden.

Download hier de regelkaart van groep 6.

In september starten wij met het thema 'Amsterdam'. Om de woordenschatlessen van het thema 'Amsterdam' te oefenen kunt u hieronder de woordkaartjes downloaden en vervolgens uitprinten. Het spelen van "Woordenbingo" is een super leuke manier om de woorden te leren.

Doelenposter Amsterdam

Woordkaart Amsterdam met plaatjes

Woordenbingokaart en spelbeschrijving

Extra bingokaart

Bijzonderheden

• Alle kinderen mogen van huis op vrijdag een huiswerkmap meenemen. Een agenda wordt in groep 6 niet gebruikt. Het huiswerk staat altijd onderaan deze pagina vermeld.
  • Zou u zo vriendelijk willen zijn om op alle etenswaren en pakjes drinken de naam van uw kind te noteren.
  • Wij ontvangen van u een ondertekend briefje bij: doktersbezoek, niet mee kunnen doen bij de gymles of niet douchen na de gymles, etc.

Vaklessen

Gym
Dit jaar hebben wij op maandag en donderdag gym in de gymzaal. De gymlessen worden gegeven door juf Marit. Gymspullen zijn een vereiste, gymschoenen (met witte zolen) mogen worden gebruikt, maar gymen op blote voeten mag ook. Alle kinderen douchen na het gymen.

Dit jaar hebben wij op donderdag- en vrijdagochtend muziekles van meester Koos.

Beeldende vorming
Op woensdagochtend hebben wij les van juf Martje in het andere gebouw naast de school.

Gymlessen

Tot