Welkom bij groep 6B

Lieve jongens en meisjes uit groep 6B,

De zomervakantie zit er alweer bijna op! Wij hopen dat jullie allemaal genoten hebben van jullie welverdiende vakantie. Wij hebben weer erg veel zin in het nieuwe jaar, hopelijk jullie ook! We gaan er met elkaar weer een geweldig schooljaar van maken.

Op de groepspagina houden we activiteiten en gebeurtenissen uit onze groep bij. Verder kun je op deze groepspagina onder andere tips om te oefenen terugvinden, je huiswerk, de klassenbeurt en de jarigen van de maand. Houd de site altijd goed in de gaten!

Bij vragen kunnen zowel leerlingen als ouders/verzorgers na schooltijd even langslopen.
Mailen kan ook naar de volgende e-mailadressen:

Juf Julia Baak (geeft les op woensdag t/m vrijdag): jbaa@oase.lucasonderwijs.nl
Juf Natalie van der Veen (geeft les op maandag en dinsdag): nvee@oase.lucasonderwijs.nl

Groetjes,

Juf Natalie en juf Julia

Luizenpluizen

Na iedere vakantie hebben wij op woensdag luizenpluis. We controleren alle kinderen op luizen met behulp van de luizenpluismoeders. Wilt u ons hierbij ondersteunen? Laat het ons weten.

Klasbord

Ook dit jaar doet onze klas mee aan de app klasbord. Zijn jullie ook zo nieuwsgierig naar de kuilviering, de excursies en andere interessante activiteiten in de klas? Download deze app op uw smartphone of tablet en maak een profiel aan. Bekijk de site www.klasbord.nl voor alle informatie over klasbord. De unieke klassencode, die nodig is om onze klas te volgen, wordt aan het begin van het jaar uitgedeeld. Regelmatig zetten wij leuke foto’s met anekdotes op klasbord.

Leuke en leerzame sites

Voor de woorden uit de woordpakketten zijn verschillende oefeningen beschikbaar. Kijk hiervoor op deze link. Hiermee zijn de woorden uit de woordpakketten op verschillende manieren te oefenen

Klassenouder

Wij zijn nog op zoek naar twee klassenouders. Wij horen het graag wanneer u interesse hebt.

Klassenbeurt

De klassenbeurten in de maand september:

maandag 27 augustus - vrijdag 31 augustus: Ecem & Elin

maandag 3 september - vrijdag 7 september: Elena & Melany

maandag 10 september - vrijdag 14 september: Marije & Julie

maandag 17 september - vrijdag 21 september: Maud & Fiona

maandag 24 september - vrijdag 28 september: Timo & Sem

maandag 1 oktober - vrijdag 5 oktober: Tuana & Ailia

Jarigen

De jarigen in de maand september:

Op zaterdag 1 september wordt Mirte 9 jaar! Hoera!

Op zaterdag 15 september is het de beurt aan Darren, hij wordt ook 9 jaar!

Van harte gefeliciteerd!!!

Taalmethode Staal

Om de woordenschatlessen van het thema "Pronkstukken" verder te oefenen kunt u hieronder de woordkaartjes downloaden en vervolgens uitprinten. Het spelen van "Woordenbingo" is een super leuke manier om de woorden te leren.

Woordkaartjes Pronkstukken les 1

Woordkaartjes Pronkstukken les 5

Woordenbingokaart en spelbeschrijving

Extra bingokaart

Gymlessen

Tot

Huiswerk

9 november 2018
- Maken: rekenblad
9 november 2018
- Maken: spellingboekje (eerste 2 blz.)
Na de herfstvakantie zullen wij starten met de boekbesprekingen. Alle kinderen hebben zich ingeschreven voor een datum. Voor 18 oktober moeten de kinderen een boek gekozen hebben en deze doorgeven op de lijst voor de boekbesprekingen.

29 november 2018
Informatieavond van PO naar VO voor ouders en kinderen van de groepen 7 en 8
5 december 2018
Sinterklaasfeest