Welkom bij groep 6B

Lieve jongens en meisjes uit groep 6B,

De laatste vakantie zit er alweer op! Ik hoop dat jullie allemaal een hele fijne meivakantie hebben gehad en dat jullie weer helemaal klaar zijn voor het laatste deel van groep 6. Ik heb er weer erg veel zin in, hopelijk jullie ook!

Tijdens de laatste weken in groep 6 zullen wij onder andere aan de slag gaan met de spreekbeurten. In de meivakantie heb ik mogen genieten van al jullie mooie werkstukken, wat zagen die er goed uit! Ook komt het schoolreisje er weer aan, het zomerfeest en alle andere leuke dingen aan het einde van het jaar.

Op de groepspagina houden we activiteiten en gebeurtenissen uit onze groep bij. Verder kun je op deze groepspagina onder andere tips om te oefenen terugvinden, je huiswerk, de klassenbeurt en de jarigen van de maand. Houd de site altijd goed in de gaten! Vergeet zeker Klasbord niet! Foto’s, filmpjes en verhaaltjes van onze dagelijkse bezigheden zijn hierop te vinden.

Bij vragen kunnen zowel leerlingen als ouders/verzorgers na schooltijd even langslopen.
Mailen kan ook naar het volgende e-mailadres:

Juf Julia Baak (geeft les van maandag t/m vrijdag): jbaa@oase.lucasonderwijs.nl

Groetjes,

juf Julia

Luizenpluizen

Na iedere vakantie hebben wij op woensdag luizenpluis. We controleren alle kinderen op luizen met behulp van de luizenpluismoeders. Wilt u ons hierbij ondersteunen? Laat het ons weten.

Klasbord

Ook dit jaar doet onze klas mee aan de app klasbord. Zijn jullie ook zo nieuwsgierig naar de kuilviering, de excursies en andere interessante activiteiten in de klas? Download deze app op uw smartphone of tablet en maak een profiel aan. Bekijk de site www.klasbord.nl voor alle informatie over klasbord. De unieke klassencode, die nodig is om onze klas te volgen, wordt aan het begin van het jaar uitgedeeld. Regelmatig zetten wij leuke foto’s met anekdotes op klasbord.

Leuke en leerzame sites

Voor de woorden uit de woordpakketten zijn verschillende oefeningen beschikbaar. Kijk hiervoor op deze link. Hiermee zijn de woorden uit de woordpakketten op verschillende manieren te oefenen

.

Klassenbeurt

- Maandag 6 mei - Vrijdag 10 mei: Maxim, Mirte & Lana

- Maandag 13 mei - Vrijdag 17 mei: Fay, Amber & Laura

- Maandag 20 mei - Vrijdag 24 mei: Riano, Tim & Darren

- Maandag 27 mei - Vrijdag 31 mei: Nishant, Lucas & Luca

- Maandag 3 juni - Vrijdag7 juni: Quinten, Mathilda & Jelmer

- Maandag 10 juni - Vrijdag 14 juni: Emma, Youssef & Ecem

- Maandag 17 juni - Vrijdag 21 juni: Elin, Elena & Melany

- Maandag 24 juni - Vrijdag 28 juni: Marije, Julie & Maud

- Maandag 1 juli - Vrijdag 5 juli: Fiona, Timo & Sem

- Maandag 8 juli - Vrijdag 12 juli: Tuana, Noah & Ailia

- Maandag 15 juli - Vrijdag 19 juli: Mikey, Maxim & Mirte

Spreekbeurten

Na de vakantie starten wij met de spreekbeurten. Alle kinderen hebben een datum gekozen voor de spreekbeurt. Op de deur bij de klas vindt u een lijst met daarop alle data.

Taalmethode Staal

Om de woordenschatlessen van het thema "Pronkstukken" verder te oefenen kunt u hieronder de woordkaartjes downloaden en vervolgens uitprinten. Het spelen van "Woordenbingo" is een super leuke manier om de woorden te leren.

Woordkaartjes Pronkstukken les 1

Woordkaartjes Pronkstukken les 5

Woordenbingokaart en spelbeschrijving

Extra bingokaart

Gymlessen

Tot

Huiswerk

8 april 2019
- Maken: Nieuwsbegrip
8 april 2019
- Toets: Topografie
Alle kinderen hebben een datum gekregen voor de spreekbeurt. Op de deur bij de klas vindt u een lijst met de data erop.

24 mei 2019
Schoolreisje gr. 2 , groepen 0 en 1 vrij